El bus 41 es va retirar el 25 de juny d’aquest any per l’aplicació de la xarxa ortogonal. Els veïns ja es van mobilitzar abans, però no van poder evitar-ne la retirada. Tot i això, des del primer moment es van agrupar en una plataforma per recuperar-lo.

Un cop començat el curs, s’havien de reunir amb l’ajuntament  però el consistori els va demanar més temps per avaluar com estava funcionant la nova xarxa. Segons el parer de la plataforma han perdut la connectivitat que els permetia el 41.

La gent gran, també en peu de guerra

La Carmen de la Calle té 91 anys i va amb cadira de rodes. Assegura que des que van retirar el 41, la noia que l’ajuda l’ha de portar al metge empentant la cadira de rodes, abans amb l’autobús 41 els resultava molt més còmode.

El col·lectiu de gent gran reivindica el 41 principalment per anar a l‘Hospital Sagrat Cor i al CAP Manso. La plataforma Salvem el 41 també reivindica la connexió amb el centre. La Montserrat Gisbert, de la Plataforma Salvem el 41, assegura que no cal que sigui el mateix 41, però que d’alguna manera es pugui recuperar la connectivitat, encara que sigui amb dos autobusos diferents.

Si no recuperen connectivitat, asseguren que es faran sentir

Estan esperançats perquè hi ha un preacord amb el govern per donar sortida a les seves demandes, però si no tira endavant alguna solució concreta, diuen que aniran fins on calgui.

L’Antonia Sánchez, que també forma part de la Plataforma, diu que si no tenen una solució factible i operativa sobre la taula mobilitzaran el barri i no descarten tallar el carrer d’Aragó. De moment fan una crida a tots els veïns a assistir a la reunió que tenen amb l’Ajuntament el proper dilluns 26. Serà a Calàbria, 260, a l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivella.