Unes siluetes de persones de color blanc han omplert aquest dijous al migdia la plaça de Sant Jaume. Simbolitzen l’oblit, la invisibilitat, la indiferència. Per posar-hi solució, la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar de Barcelona (XAPSLL) ha demanat als assistents que omplissin les figures de color. Aquests, un centenar de persones, hi han enganxat notes amb missatges de suport vers les persones sense llar. Escrits com “Fem-los visibles”, “Sigueu valents” o “Tots tenim dret a un habitatge digne”.

També s’hi han escrit reclamacions a les administracions perquè posin més esforços a fer possible el lema de l’acte d’aquest dijous, “Ningú sense llar”. Cada any la XAPSLL organitza una acció similar, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones sense Llar, que és aquest dissabte.

En un manifest, membres de la xarxa han recordat que l’habitatge no hauria de ser un negoci, sinó un dret al qual tothom hauria de tenir accés. Per això han reclamat més habitatge social, sobretot, dirigit a persones que estan vivint al carrer. Han reclamat, a més, que s’atenguin millor els serveis bàsics d’aquestes persones, amb menjadors i dutxes, i que aquests recursos “s’adaptin als ritmes de cada persona, i no al revés”.

Aquest és el sisè any que, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la XAPSLL organitza aquest acte. En l’edició anterior, les entitats van alertar que des del 2011 s’ha triplicat el nombre de persones que no tenen llar tot i tenir feinaVan passar de representar el 5 a ser el 15 % dels qui dormen al carrer.