La Plataforma Salvem el 41 ha organitzat aquest divendres una acció de protesta per intentar salvar aquesta línia de bus. El 41 desapareixerà a partir de dilluns, quan es posin en marxa tres noves línies de la xarxa ortogonal. Els usuaris diuen que la línia és imprescindible per connectar l’esquerra de l’Eixample amb centres sanitaris com el CAP Manso o l’Hospital del Sagrat Cor. Asseguren que, amb les noves línies, hauran de caminar més o fer transbordament. 

Han recollit 4.000 signatures, han anat a l’Audiència Pública, s’han reunit amb el districte… però no han aconseguit l’indult per a la Línia 41 d’autobús. El bus desapareixerà dilluns quan entrin en funcionament tres noves línies de la xarxa ortogonal. Per això, una vuitantena de persones, sobretot gent gran, s’han concentrat aquest divendres davant d’una de les parades de la línia. No és la primera protesta que fan i diuen que no pararan fins aconseguir que els facin cas.

Connexió amb centres sanitaris

Els usuaris del 41 diuen que aquesta línia és imprescindible per connectar el barri amb el CAP Manso, l’Hospital Sagrat Cor o el nou Mercat de Sant Antoni. El problema principal és que la línia que substituirà el 41, la V9, pujarà per Entença i baixarà per Viladomat, però no circularà pels carrers de l’interior de Sant Antoni. Això, diuen els veïns, els obligarà a caminar més o fer transbordament. “Hem de tenir en compte que estem a l’esquerra de l’Eixample, on la població és d’una edat avançada”, es queixa la Montserrat Gisbert, membre de la plataforma, “i les persones grans no poden anar saltant d’autobús en autobús”.

Pisarello també hi veu beneficis

El districte reconeix aquests problemes, però insisteix en els beneficis del canvi. El regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, admet que la supressió del 41 deixa el barri sense una connexió directe amb l’hospital, però també hi veu avantatges: “Quan parlem de les freqüències passem de 20 a 8 minuts”, argumenta.

Els usuaris diuen que no es quedaran de braços plegats i anuncien noves accions de protesta. De moment, estan parlant amb altres entitats i associacions afectades pels canvis de línies per anar tots a l’una.