Els Premis Horta-Guinardó han arribat enguany a la 32a edició reconeixent la tasca de dues veïnes emblemàtiques: la Sacramento Burgos, presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Genís des Agudells durant anys, i la Mercè Gallart, impulsora del Banc del Temps del Guinardó. També han premiat la feina feta per les entitats. En aquest cas, pel Cercle de Cultura Sinatrahem del Carmel i per la Coordinara d’Entitats del Guinardó, que enguany fa, a més, 25 anys.

Els Premis Horta-Guinardó 2018

En l’àmbit col·lectiu, la Coordinadora d’Entitats del Guinardó ha guanyat el premi en reconeixement de la feina feta per promocionar la vida associativa i sociocultural del barri. Enguany, a més, fa 25 anys. Per als responsables de l’associació és un guardó molt significatiu i una valoració de la feina feta que també servirà per estimular les entitats del barri.

L’altra entitat guanyadora ha estat el Cercle de Cultura Sinatrahem, del Carmel, pels seus esforços en la dinamització cultural i la recuperació de la memòria històrica del barri. Va sorgir fruït de la inquietud d’un grup de veïns per renovar el moviment associatiu i cultural del barri quan aquest va tocar fons després de l’esvoranc a causa de les obres de la línia 5 de metro de l’any 2005. Des de l’entitat consideren que el premi servirà per continuar treballant per construir un nou Carmel, renovat, que segons expliquen ja comença a ser una realitat.