Les famílies de l’Escola 9 Graons, a la Dreta de l’Eixample, han convocat una protesta aquest dijous a la tarda davant la seu del Consorci d’Educació de Barcelona. Denuncien la falta de projecte i planificació al centre educatiu. Una cinquantena de persones s’hi han concentrat amb pancartes amb lemes com “no és una escola de segona” o “Stop incompliments.”

L’Escola 9 Graons és de nova creació i , per ara, només hi ha uns 200 alumnes repartits entre P3 i primer de primària. A mesura que s’afegeixen nous cursos l’escola creix, però les famílies asseguren que hi ha una manca de compromís per part del Consorci d’Educació de Barcelona. En aquest sentit, membres de l’Associació de Famílies d’Alumnes critiquen que cada estiu l’escola està en obres i que aquest any, per exemple, els treballs no han acabat a temps i els alumnes han hagut de començar el curs dos dies més tard del que estava previst. Des del Consorci d’Educació de Barcelona, però asseguren que el curs ha començat tal i com estava planejat des d’un inici: de forma progressiva.

De fet, les famílies de l’Escola 9 Graons ja es van manifestar dilluns per les obres inacabades al centre. Des de l’AFA expliquen que aquest inici de curs, els docents han hagut fer “de caps d’obra” en lloc de dedicar-se a temes educatius perquè els nous espais no estaven llestos per començar-hi a treballar.