L’operació la dirigeix el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, que és qui investiga l’exsenador Santi Vidal. Hi ha detingudes 14 persones, entre les quals hi ha el número dos de la conselleria d’Economia, Josep Maria Jové; el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó; Josué Sallent Rivas, responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI); i Xavier Puig Farré, de l’Oficina d’Afers Socials. També estan arrestats Pau Furriol, vinculat a una nau que presumptament conté material electoral; David Franco Martos, del CTTI; David Palancas Serrano, de l’Oficina d’Afers Estrangers; Juan Manuel Gómez, de la conselleria d’Economia i Hisenda; Francesc Sutrias, director de Patrimoni de la Secretaria d’Hisenda; Natàlia Garriga, directora de Serveis de la Secretaria General de  Vicepresidència; i Mercedes Martínez, tècnica del departament de Vicepresidència; Josep Masoliver, de la Fundació PuntCat; Joan Ignasi Sànchez, del departament de Governació; i Rosa Maria Rodríguez, de l’empresa T-Systems. El TSJC també ha informat que hi ha una vintena de persones investigades per delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

Aquestes detencions s’han dut a terme en 41 escorcolls, ordenats pel jutjat d’instrucció número 13, principalment a les conselleries d’Economia i Empresa; Treball, Afers Socials i Famílies; Governació i Relacions Institucionals, i Exteriors. Segons informa el TSJC, sis d’aquests escorcolls són en despatxos de seus oficials del govern de la Generalitat; tres són a empreses de Barcelona i la resta en despatxos professionals no oficials i a domicilis particulars.

Fonts de la conselleria d’Economia han confirmat a betevé des que la Guàrdia Civil ha entrat tenen problemes amb les comunicacions via telefònica i per internet. A l’exterior, s’hi ha convocat una concentració de protesta contra la macrooperació policial.

També al Departament de Governació hi ha hagut una concentració de suport, igual que a Treball, on la Guàrdia Civil ha escorcollat la planta número 20, on hi ha la secretaria general.


A banda de les conselleries, la Guàrdia Civil també ha entrat a l’Institut Català de Finances, el Centre de Comunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI), l’Agència Tributària catalana, el Consorci Administració Oberta de Catalunya i a la Fundació PuntCat, entre d’altres.  També s’estan inspeccionant la seu de T-Systems, situada al 22@.

Les vacances i festius de guàrdies civils i policies nacionals a Catalunya, en suspens

El Ministeri de l’Interior ha decidit suspendre els permisos concedits a guàrdies civils i policies nacionals que garanteixen “el compliment de la decisió del Tribunal Constitucional sobre el referèndum il·legal a Catalunya”. En concret, diu que no es concediran vacances, permisos o llicències entre els dies 20 de setembre i 5 d’octubre, un període que puntualitzen que és “ampliable si les circumstàncies així ho aconsellen”.

Detinguts a la caserna de la Guàrdia Civil

Alguns dels detinguts durant aquesta macrooperació han passat durant aquest dimecres per la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia. Segons les primeres informacions, a David Franco, cap de desenvolupament d’àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, i a David Palanques de l’oficina tècnica de projectes, els han deixat en llibertat amb càrrecs cap a les vuit del vespre, després que s’hagin acollit al dret de no declarar. La Guàrdia Civil els atribueix els delictes de desobediència i sedició. A banda, alguns dels detinguts, com el secretari general de la Vicepresidència i de la conselleria d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, han presentat la recusació del jutjat 13 de Barcelona.

Fora de la caserna, s’hi han concentrat alguns manifestants que protestaven contra aquesta operació policial i cridaven a favor de la independència.