Gràcia ret homenatge a Luis Eduardo Aute amb una placa que recorda el cantautor. Però de moment no s’ha pogut instal·lar a la plaça de Rovira i Trias, que és on la volien els veïns. Així que han decidit fer un primer acte simbòlic, penjant la placa al bar Casa Vall. De fet, fa 14 anys ja hi van penjar una placa igual, per agrair a l’artista que actués a la plaça per la Festa Major de Gràcia, però algú la va robar.

Hem recuperat el text i els colors originals de la placa i n’hem fet una rèplica perquè torni a estar aquí
Jordi Martín, president de l’AV Plaça Rovira i Rodalies del 2006 al 2010
Jordi Martín, president de l’AV Plaça Rovira i Rodalies, i el cantautor Aute, amb la placa penjada a la paret del bar Casa Vall, el 2007

Tornar a fer la placa ha estat iniciativa del bar Casa Vall, amb el suport dels veïns. La idea és que el proper acte sigui un concert. La plataforma també està recollint signatures de veïns i d’admiradors d’arreu del món, i ja té un miler de suports.

Continuarem fent actes fins que aconseguim que aquesta placa estigui penjada
Anna del Blanco, plataforma per la placa d’Aute a la plaça de Rovira i Trias

La placa oficial no es pot demanar fins al 2023

Quan van fer arribar la proposta a l’Ajuntament, es van trobar que la Ponència de Nomenclàtor té estipulat que per poder demanar plaques en homenatge a algú cal que hagin passat tres anys de la seva mort, amb l’excepció dels casos de persones que hagin rebut la Medalla d’Or de la Ciutat.

Ara la Comissió de Nomenclàtor de Gràcia i els impulsors de la placa en homenatge a Aute, en espera que passin els anys per entrar la petició, es reuniran en els propers mesos per pensar el text de la placa i decidir on es pot col·locar, ja que ha de ser en un edifici i amb el permís dels veïns. Àngels Tomás, consellera de Memòria Històrica i Nomenclàtor de Gràcia, assegura que treballaran per fer-ho possible.

El dia que faci tres anys de la seva mort, la primavera del 2023, ho presentaré, perquè surti al més aviat possible
Àngels Tomás, consellera de Memòria Històrica i Nomenclàtor de Gràcia

Àngels Tomás explica també que ja es va topar amb aquesta normativa amb la petició de la placa en record de l’activista cultural Víctor Nubla. De fet, en el cas de la placa de Víctor Nubla, ja se n’havia decidit la ubicació, demanat permís als veïns i redactat el text per a la placa quan el Nomenclàtor va tirar-ho enrere, ja que desconeixien que també havien d’esperar el 2023, quan es compleixin els tres anys de la seva mort.