Gràcia ha demanat una placa en record al músic i escriptor gracienc, Víctor Nubla, qui va morir el 31 de març, als 63 anys. Referent cultural al districte gracienc, va fundar Gràcia Territori Sonor, l’entitat que organitza cada any el festival de música experimental LEM. Nubla era el director artístic del festival. Considerat un artista rellevant de la música experimental, va formar Macromassa amb Juan Crek.

Una petició popular aprovada per Nomenclàtor de Gràcia

La comissió de treball Nomenclàtor de Gràcia ha tirat endavant aquest reconeixement, amb el suport de Gràcia Territori Sonor, pocs mesos després de la seva mort i esperen que aviat sigui una realitat. Ha estat “per petició popular”, explica Àngels Tomás, consellera de Nomenclàtor de Gràcia: “Des del minut 1, que ens va deixar d’acompanyar, sortien iniciatives: un carrer, una plaça, etc.”.

La placa es posarà on havia viscut Nubla

La placa es posarà al carrer de Milà i Fontanals, on havia viscut Víctor Nubla en els últims anys. Ara s’ha informat els veïns sobre la proposta i el proper pas serà que s’aprovi la iniciativa a la Ponència de Nomenclàtor de la ciutat.

El procés per demanar una placa és força ràpid, a diferència de la petició de noms de carrers que dura anys. Per això els impulsors esperen que el reconeixement a Víctor Nubla vegi la llum aviat, d’aquí a uns mesos.