Luis Eduardo Aute va viure de petit durant un temps a Gràcia, a tocar de la plaça de Rovira i Trias. Dècades més tard va reviure els records d’infantesa quan es va recuperar la festa major a la plaça i el cantautor es va involucrar. Ara, un any després de la seva mort, família i veïns han iniciat una campanya per demanar una placa en memòria de l’artista a la plaça gracienca.

Aute va viure uns anys al carrer de Massens

Aute va arribar a Gràcia amb vuit anys des de Filipines i va viure un temps al carrer de Massens, en una torre de la família, fins que va marxar a Madrid. Anys més tard, va tornar a Barcelona temporalment per fer el servei militar. La seva cosina, Lluïsa Gozalvo Aute, que encara viu al mateix carrer, recorda quan Aute era petit i va arribar a la Vila: “El carrer de Massens era una torre on vivien la meva àvia i una tieta meva i van venir a parar aquí”.

Ja de petit agafava ell l’escombra, deia que era un micròfon”
Lluïsa Gozalvo Aute, cosina d’Aute

Aute es va involucrar en la festa de la plaça

Dècades més tard, va recuperar el vincle amb la plaça de Rovira i Trias. L’any 2006 els veïns de la plaça van tornar a organitzar la festa major, que no se celebrava des del 1949. En aquesta etapa van involucrar un Aute que va cantar durant quatre anys a la plaça i va escriure una cançó plena de records d’infantesa amb el títol ‘Somnis de la plaça Rovira’. “Havia perdut la sang de la plaça Rovira de quan ell era petit o adolescent, llavors la màgia de la plaça Rovira apareix quan gràcies a recuperar la festa major també vam recuperar aquell record“, explica Jordi Martín, president de l’Associació de Veïns de la plaça de Rovira i Rodalies del 2006-2010.

Concert d’Aute a la Festa Major de Gràcia 2010 a la plaça de Rovira i Trias

Una placa en memòria d’Aute

Ara, un any després de la mort del cantautor, veïns i família s’han organitzat per demanar una placa en memòria d’Aute a la plaça de Rovira i Trias. La seva cosina i la veïna Anna del Blanco han impulsat aquesta iniciativa. Tot va començar fa un any amb les il·lustracions que l’Anna va publicar a les xarxes socials i va comprovar la significació de l’artista. “Hi ha moltíssima gent d’arreu del món que necessita recordar-lo. Iniciem tota aquesta campanya per fer-li a Aute aquest homenatge i també propiciar que el barri per sempre recordi aquest artista”, apunta Blanco.

Il·lustració d’Anna del Blanco

Més de 600 adhesions a la petició

Ja han sumat més de 600 adhesions d’arreu del món amb noms com l’artista cubà Silvio Rodríguez o Joan Isaac des de la campanya de petició en línia. També, començaran a buscar el suport d’entitats i veïns de Gràcia per fer un homenatge i immortalitzar el record d’Aute a la plaça de Rovira i Trias.