El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que es planteja anar a vacunar contra la covid als instituts de secundària que tinguin els índexs d’immunització més baixos i per això ja s’està mirant la cobertura de vacunació dels estudiants per centres a Catalunya. Ho ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, tres dies abans que comenci el curs escolar: “Farem estratègia comunitària si identifiquem algun centre en una zona on la cobertura sigui especialment baixa“.

En aquest sentit, Salut proposa obrir un centre de vacunació dins del mateix institut o bé a l’entorn del centre, dirigit tant a la comunitat educativa de l’institut en qüestió com a la resta de barri. Segons ha explicat Cabezas en una compareixença amb la regidora de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, i la gerent de l’ASPB, Carme Borrell, aquesta estratègia comunitària s’està plantejant en àmbit català, tot i que després “se’n faran adaptacions territorials”.

La secretària de Salut Pública ha assegurat, però, que la intenció de Salut és que “la gent de 12 a 15 anys es vacuni abans d’arribar a l’escola”, i que actualment un 67 % dels joves d’aquesta franja ja tenen almenys la primera dosi de la vacuna. Aquesta franja d’edat es van començar a immunitzar a principis d’agost i el Departament de Salut calcula que el curs escolar començarà amb dos de cada tres alumnes majors de 12 anys vacunats amb pauta completa.