El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que es planteja anar a vacunar contra la covid als instituts de secundària que tinguin els índexs d’immunització més baixos i per això ja s’està mirant la cobertura de vacunació dels estudiants per centres a Catalunya. Ho ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, tres dies abans que comenci el curs escolar: “Farem estratègia comunitària si identifiquem algun centre en una zona on la cobertura sigui especialment baixa“.

En aquest sentit, Salut proposa obrir un centre de vacunació dins del mateix institut o bé a l’entorn del centre, dirigit tant a la comunitat educativa de l’institut en qüestió com a la resta de barri. Segons ha explicat Cabezas en una compareixença amb la regidora de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, i la gerent de l’ASPB, Carme Borrell, aquesta estratègia comunitària s’està plantejant en àmbit català, tot i que després “se’n faran adaptacions territorials”.

Barcelona intensifica la vacunació amb punts mòbils als barris vulnerables

La secretària de Salut Pública ha assegurat, però, que la intenció de Salut és que “la gent de 12 a 15 anys es vacuni abans d’arribar a l’escola”, i que actualment un 67 % dels joves d’aquesta franja ja tenen almenys la primera dosi de la vacuna. Aquesta franja d’edat es van començar a immunitzar a principis d’agost i el Departament de Salut calcula que el curs escolar començarà amb dos de cada tres alumnes majors de 12 anys vacunats amb pauta completa.