La manca d’elements de protecció individual per evitar el contagi del coronavirus entre el personal essencial està sent un dels principals problemes per contrarestar la pandèmia. L’últim col·lectiu en fer una petició en aquest sentit ha estat el del personal dels serveis funeraris. La Federació de Serveis de la Unió Sindical de Catalunya ha fet un comunicat en què assegura que tot i ser treballadors “amb exposició de risc” pel contacte amb persones infectades, no disposen dels equips de protecció biològica.

Augment exponencial de la feina

Els treballadors del sector funerari també expliquen en el text que la crisi sanitària s’ha traduït en un volum de feina molt més elevat, que ha crescut “exponencialment”. I aquest fet suposa un alt risc de contagi per al personal, però també per a les famílies dels difunts i, de retruc, per al conjunt de la població. Per això, en el comunicat exigeixen que les empreses garanteixin la seguretat a la feina i que, en cas que no sigui possible, ho traslladin a l’administració perquè hi posi remei.

Falta de protecció a bona part dels serveis essencials

Els primers treballadors a denunciar la falta de material van ser els sanitaris, els més exposats quan tracten malalts de la covid-19, i fa dies que fan crides en aquesta línia. Però també hi ha hagut protestes dels cossos policials de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i també del personal de les residències de gent gran.