En els darrers dies, els problemes en l’habilitació de les targetes moneder que han de donar cobertura a les beques menjador durant el confinament pel coronavirus han estat motiu de discusió entre l’Ajuntament i la Generalitat. Des de primera hora d’aquest dimarts, però, la situació s’està redreçant i s’han lliurat les primeres unitats a les famílies. Un total de 44 centres educatius de Barcelona ja estan oberts per fer l’entrega. A més, el consistori ha informat que en els propers dies se n’ampliarà la distribució.

Baixa de nou el trànsit i el transport públic

L’Ajuntament també ha anunciat que torna a caure el trànsit a la ciutat. En aquesta ocasió, entre les set i les 10 del matí han circulat un 71,1 % menys de vehicles als accessos de la ciutat, un 73,4 % als carrers de l’interior i un 58,3 % a les rondes. També es manté la baixada en l’ús del transport públic. Entre les set hi ha hagut un 66 % menys de les validacions al metro i un 86 % menys a les nou.

7.996 multes per saltar-se el confinament

Tal com ha informat el govern municipal, des que es va iniciar el confinament, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han interposat 7.996 denúncies i ha fet 17.350 avisos per incomplir l’estat d’alarma. Pel que fa als locals i establiments, els agents han fet 594 avisos i s’han aixecat 104 actes d’inspecció.