Guàrdia Urbana seguretat

(ACN) La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha presentat una denúncia contra l’Ajuntament de Barcelona davant la Inspecció de Treball per la “manca de mesures preventives” a la Guàrdia Urbana durant la crisi del coronavirus. El sindicat ha considerat “insuficients” les accions portades a terme i ha criticat l'”escassetat” d’equips de protecció individual. També ha apuntat que hi manca un protocol de coordinació específic davant la situació actual.

El CSIF ha acusat el consistori de “no complir amb el deure de vetllar per la seguretat i la salut dels seus treballadors” i ha alertat que sense els equips necessaris els agents es veuen “exposats a un alt risc de contagi i propagació del coronavirus”. També ha criticat la manca de directrius d’aïllament en cas de possibles contagis i ha apuntat que falten hidrogels. Igualment, ha assegurat que hi ha “prohibició de fer servir màscares protectores en casos determinats”.

El CSIF alerta que en algunes unitats i comissaries s’està “coaccionant els agents, sota l’amenaça d’obrir-los expedients disciplinaris si fan servir mascaretes durant el servei com a mesura preventiva, prohibint-los “de facto” que les utilitzin, encara que siguin propietat dels agents”. El sindicat ha considerat que els policies han de poder fer ús d’aquests elements quan ells ho considerin, ja que la policia és un sector “d’alt risc”. També ha reclamat que sigui apartat del servei actiu el personal de col·lectius de risc com embarassades, lactants, gent amb afeccions pulmonars o coronàries, entre d’altres.

A la denúncia el sindicat ha afirmat que hi ha una “total i absoluta deixadesa de funcions i irresponsabilitat per part del president del comitè de seguretat i salut”. Per aquest motiu, reclama a Inspecció de Treball que insti el consistori a establir un pla de contenció adequat a la situació d’emergència que es viu. També ha demanat que es racionalitzi el servei d’acord amb la baixada de serveis.

Batlle nega la manca de mesures

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, assegura que les mesures de protecció per als agents del cos de la Guàrdia Urbana s’han anat decidint paulatinament. Segons Batlle, els comandaments del cos han comunicat de forma continua les decisions al cos. En aquest sentit, agraeix la lleialtat i la comprensió de les organitzacions sindicals en aquesta crisi tot i que “malauradament”, afirma, “sempre hi ha alguna excepció”.