L’endarreriment dels Jocs Paralímpics pel brot mundial del coronavirus  afecta un bon grapat d’esportistes catalans que estaven a la recta final de la preparació per al somni d’aquest estiu.

Atletes que ho tenien tot a punt

Alguns dels perjudicats per la pròrroga dels Jocs Paralímpics feien la preparació totalment o parcialment al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès.

Toni Ponce, Vilafranca del Penedès. Natació

A Tòquio, en Toni Ponce es marcava com a fita lluitar per les medalles a les proves de 100 m braça i 200 m estils. Fa uns dies va destacar en el Trofeu Internacional de Natació Adaptada, celebrat al Club Natació de Barcelona.

Jordi Morales, Esparreguera. Tenis taula

En Jordi Morales ha disputat cinc jocs paralímpics. Té una medalla de bronze aconseguida a Atenes 2004 i una d’argent a Londres 2012.

Meritxell Playà, Sant Cugat. Atletisme

La Meritxell Playà té 21 anys, va penjar-se la medalla de bronze a la prova de salt de longitud T11 (atletes cecs), al campionat del món de Dubai del 2019.

Yassine Oudhadi, Tortosa. Atletisme

En Yassine  Oudhadi va guanyar la medalla d’argent a la prova dels 5.000 metres al mundial de Dubai el mes de novembre del 2019.

Més esportistes que tenien el bitllet per a Tòquio 2020

Hi ha més atletes d’esport adaptat que tenien garantida la participació al Japó, per exemple les nedadores Núria Marqués i Sarai Gascón i el nedador Oscar Salguero.

A finals del mes de novembre de l’any passat, els Jocs de Tòquio 2020, els Paralímpic i els Olímpics, van ser motiu d’una recepció al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. En la reunió s’explicava que la cita de Tòquio 2020 havia de ser l’edició més innovadora de totes les cites olímpiques fetes fins al moment.