El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat una altra pròrroga de l’estat d’alarma per coronavirus fins al 9 de maig. En aquests 15 dies més de confinament, però, els nens estaran autoritzats a sortir a partir del 27 d’abril. Sánchez no ha donat detalls de com serà i en parlarà aquest diumenge en la reunió amb els presidents de les comunitats autònomes. Aquest dissabte la Generalitat ha presentat un pla propi, avalat pel Procicat, per fer aquestes sortides limitades dels més petits.

En principi, nens de fins a 12 anys

El president espanyol no ha pogut detallar quina és la franja d’edat de les sortides. Sánchez ha dit que en principi es basaran en la Llei de salut pública, que parla de “fins als 12 anys”. En el pla de la Generalitat, les sortides estan previstes per a nens i joves de zero a 18 anys, en tres franges horàries de dues hores.

Sánchez, en la compareixença habitual dels dissabtes, ha explicat que han pres la decisió de deixar sortir els nens tenint en compte el criteri dels científics i ha insinuat que encara hi pot haver més pròrrogues durant el mes de maig. Ha dit, però, que les noves mesures de relaxament del confinament que es vagin prenent podran ser diferents per territoris, depenent de la incidència de la malaltia.