Mascaretes infantils twitter

Després de l’anunci que a partir del 26 d’abril els nens podran sortir al carrer, molts han posat fil a l’agulla per cosir mascaretes infantils. La Generalitat i el Govern espanyol recomanen utilitzar aquesta protecció per sortir al carrer i fer mascaretes pels nens en aquest inici del desconfinament progressiu després d’un mes i mig a casa per la crisi del coronavirus. Les farmàcies ja han avisat que no disposen de mascaretes amb talles infantils i les d’adult no queden ben fixades a la cara dels nens. Els dibuixos animats, per a totes les edats, protagonitzen les mascaretes dels nens. En recollim alguns dels dissenyats més originals que s’han compartit a les xarxes.

La manera de fer més amable per als nens l’ús de mascaretes és fer servir els personatges de les sèries i llibres que més els agradin. En el cas de les Cosidores Solidàries proposen, per exemple, mascaretes domèstiques de personatges com els Mínions, Kitty, Angry Birds, les Tortugues Ninja o Spiderman, entre molts altres models.

I si aquestes idees t’animen a fer una mascareta infantil, aquí pots veure com convertir una mascareta d’adult en una mascareta per nens en menys d’un minut.

Molts usuaris de les xarxes pengen imatges del que s’ha convertit en una feina de confinament. Les màquines de cosir són les protagonistes de moltes de les fotografies d’aquests dies a moltes llars barcelonines. Ara que s’hauran de fer mascaretes per a nens, les teles que es fan servir han canviat, donant pas a més colors per fer que siguin el més atractives possibles per als més petits.

 

 

Molts voluntaris es dediquen aquests dies a fer mascaretes per a qui ho necessiti, i molts pares ja estan impacients per, en el cas que no les facin ells mateixos, poder-les aconseguir. A alguns pobles i ciutats els veïns ja s’han posat d’acord per fer la distribució d’aquesta protecció casolana contra el coronavirus.

Més enllà de les iniciatives solidàries, també han aparegut empreses que, aprofitant la necessitat de mascaretes per a nens, en fan un negoci. Se’n poden trobar lots de vuit per uns 40 euros. En alguns casos, les compres no es poden fer fins al 27 d’abril, dia en què està previst que els nens puguin començar a sortir de casa.

 

Com es reparteixen les mascaretes a les farmàcies?

Les mascaretes a Catalunya es reparteixen a les farmàcies des de dilluns 20 d’abril. La primera mascareta és gratuïta i la segona té un cost de 0,76 euros. Cal dur la targeta sanitària. Més detalls de com recollir les mascaretes a les farmàcies.

Com fer mascaretes a casa?

La Generalitat recomana sortir al carrer amb mascareta. Si no en tens i no en trobes a la farmàcia, t’expliquem com fer una mascareta casolana. La majoria de mascaretes es fan amb roba, però hi ha altres materials per fabricar-les. Fixa’t en què ha de tenir una mascareta per ser eficaç i com posar-te-la.