Pavelló Itàlia equipament esportiu

El Pavelló Italià de Fira de Barcelona obrirà com a equipament esportiu aquest primer trimestre del 2023, tal com estava previst. Segons ha pogut saber betevé, l’Ajuntament i la Fira estan ultimant els detalls de la cessió del pavelló, que implicarà una modificació dels seus usos per adaptar-lo a la pràctica esportiva. En paral·lel, el districte de Sants-Montjuïc ha organitzat unes jornades de portes obertes el 24 i 25 de març en què entitats esportives i juvenils dels barris del Poble-sec i de la Font de la Guatlla podran fer activitats en aquest espai.

El Pavelló Italià es troba a la plaça de Carles Buïgas, a tocar de la Font Màgica de Montjuïc. El recinte, que té 2.400 metres quadrats i 14 metres d’alçària, és molt diàfan i es podrà adaptar per a la pràctica de diverses modalitats esportives sense fer-hi canvis importants. La idea va sorgir després de les demandes veïnals del Poble-sec, barri mancat d’un equipament d’aquest tipus, però per proximitat també podran utilitzar-lo els residents dels altres barris veïns.

Canvis al recinte firal de Montjuïc

L’adaptació del Pavelló Italià per fer-hi esport és una de les primeres mesures de la proposta municipal per reordenar l’espai de la Fira de Montjuïc. De cara al 2029 es preveuen més transformacions per ubicar-hi habitatge públic i equipaments i alhora es mantindrà l’activitat de fires i congressos. També s’habilitaran vials per a vianants i zones verdes.