La consolidació d’algunes de les terrasses que es van ampliar durant la pandèmia ha estat ben rebuda pel Gremi de Restauració. El director de l’entitat, Roger Pallarols afirma que “s’ha imposat el sentit comú” i es felicita per les dades. “Ens sentim artífexs i responsables d’aquesta ampliació”, afirma. En una nota de premsa, el Gremi assegura que “tot apuntava a una denegació massiva” i creu que és positiu que l’Ajuntament i el sector “hagi pogut arribar a l’entesa amb diàleg”.

El “tancament d’un cicle”

En una entrevista a betevé, Pallarols ha afirmat que la consolidació suposa el “tancament d’un cicle” i també posar fi a un conflicte que va començar el 2015, quan molts restauradors van perdre taules i cadires. Tot i que creu que això “s’hagués pogut abordar el 2018 amb la nova ordenança” celebra que finalment s’hagi resolt.

Pallarols ha afegit que la mesura “té unes conseqüències molt positives per a una ciutat que guanya vida i que guanya dinamització de l’espai públic”. Creu que també afavoreix el conjunt de l’economia.

Finalment, es consolidaran 495 terrasses en calçada, és a dir, una de cada tres de les que es van ampliar provisionalment (un total de 1.550) en espais que abans utilitzaven els cotxes.

Les 495 terrasses en calçada consolidades suposen la meitat de les que van demanar l’autorització per fer-ho; per contra, 550 no la van demanar, 426 peticions van ser denegades i 79 restauradors més hi van renunciar “a posteriori”.