Eel risc de patir una malaltia cardiovascular greu augmenta un 30% per a les persones amb VIH el primer any després de passar la covid-19
Foto: Blanca Blay

(ACN) Els diagnòstics de covid-19 continuen a un nivell baix a Catalunya quan fa tres anys del primer estat d’alarma de la pandèmia. Després de diverses onades i amb la majoria de la població vacunada, l’atenció primària ha diagnosticat 1.496 casos aquesta setmana, lleugerament per sobre de l’anterior, quan se’n van registrar 1.212. Hi ha 326 persones ingressades amb covid als hospitals, 53 més que la setmana anterior, i 10 a les UCI, dos menys.

Pel que fa a les defuncions, el Departament de Salut va deixar d’informar de les morts atribuïbles al coronavirus.

Els diagnòstics de grip, per sobre d’altres anys

El conjunt de les infeccions respiratòries agudes continua baixant a Catalunya en la desena setmana de l’any, segons les dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions (SiViC). Amb tot, els diagnòstics de grip continuen per sobre de les tres temporades anteriors després que aquest hivern s’hagin registrat dos pics de la malaltia.

El primer va ser a finals d’any (8.354 casos diagnosticats en la setmana 51). Després de baixar en les primeres setmanes de l’any, la corba va tornar a pujar a finals de gener i fa dues setmanes es va arribar al segon pic, amb 10.456 casos. En la temporada 2019-2020, abans de la pandèmia, el pic es va situar en 13.333 casos i va ser en la cinquena setmana de l’any.

La incidència de la grip registra un repunt molt lleuger en totes les franges d’edat, excepte en la de 45 a 59 anys, que manté el descens iniciat fa uns dies. La que registra més casos continua sent la de 15 a 44 anys, amb 4.063 casos. Per darrere hi ha el grup de cinc a 14 anys, amb 1.739.