concurs idees per reduir la sinistralitat de motos

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha rebut 46 propostes d’empreses de 20 països d’arreu del món per reduir la sinistralitat de les motocicletes i augmentar la seguretat viària. Ara, un comitè d’experts valorarà la qualitat tècnica dels projectes i escollirà els guanyadors, que veuran la seva idea aplicada aquest mateix any. La convocatòria té una dotació econòmica de 200.000 euros, que correspondran com a màxim al 80 % de l’import total de les solucions guanyadores.

Es tracta d’un concurs d’idees que el consistori va anunciar al gener passat. El temps d’execució de les propostes que resultin escollides serà de 18 mesos, amb un mínim de sis en fase pilot amb un desplegament en un entorn real. El jurat en valorarà la innovació.

La iniciativa, que anava adreçada a empreses, “start-ups”, universitats i centres d’innovació, ha rebut un 63 % de propostes d’àmbit internacional de països com Alemanya, Bèlgica, el Canadà, Corea del Sud, Dinamarca, els Estats Units, el Japó o la Xina. La resta, 17 en total, provenen d’Espanya, i la majoria de Catalunya, 12 projectes.

Objectiu zero

La tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Laia Bonet, ha valorat la convocatòria com un èxit i ha assegurat que ha estat una bona fórmula per potenciar la innovació en el camp de la mobilitat i assolir els zero morts i zero ferits greus.

16 motoristes morts el 2022

El 2022 motos i ciclomotors van representar el 31,7 % dels vehicles implicats en sinistres de trànsit. Pel que fa a les víctimes mortals, de les 23 persones que van perdre la vida en accidents de circulació, 15 van ser conductors de motocicletes i un conductor d’un ciclomotor.