Pavelló Itàlia equipament esportiu

El Pavelló Italià de Fira de Barcelona serà una de les primeres instal·lacions que estaran a punt en el marc de la transformació del recinte firal de Montjuïc. L’espai, de 2.400 metres quadrats i 14 metres d’alçària, acollirà usos esportius a principis de l’any 2023.

El Pavelló Italià es troba a la plaça de Carles Buïgas, a tocar del Parc de Montjuïc i just al davant de la Font Màgica. L’objectiu del govern municipal és que el nou equipament sigui utilitzat pels veïns del Poble-sec, després les demandes dels residents, però també de la Font de la Guatlla i de Sants, per la proximitat amb aquests barris.

En qualsevol cas, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, assegura que la instal·lació pot donar “un ús a tota la ciutat“, fet que qualifica d'”una gran notícia” per a Barcelona.

El pavelló es mantindrà tal com està

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, celebra que es pugui recuperar el pavelló per a usos esportius d’acord amb la “filosofia del reciclatge urbà“. És a dir, el pavelló està en molt bones condicions i, per tant, es mantindrà tal com és. Janet Sanz afegeix que l’espai és “molt diàfan” i convida a l’activitat esportiva. En qualsevol cas, l’Ajuntament treballa conjuntament amb l’Institut de l’Esport de Barcelona (IEB) per analitzar quines adequacions li calen a l’espai.

“Durant aquests mesos, analitzarem quines són les necessitats perquè pugui estar disponible l’any que ve i començar a fer-hi alguna activitat”, ha dit la tinenta d’alcalde. La previsió és que el mateix 1 de gener del 2023 l’equipament ja estigui a punt.

L’antic Palau d’Esports, tancat durant anys

El Pavelló Italià es troba a molt pocs metres de l’antic Palau d’Esports, ara conegut com a Barcelona Teatre Musical, al carrer de la Guàrdia Urbana. Es tracta d’un espai protegit i “emblemàtic” de Barcelona, a paraules del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Ara bé, fa anys que està tancat i, per això, l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per estudiar quins usos se li pot donar a aquest espai.

“El projecte començarà a caminar més ràpidament els propers mesos i anys”, ha dit el socialista. Fins ara, el consistori havia anunciat la seva intenció de convertir l’antic Palau d’Esports en un “hub” esportiu vinculat a la tecnologia.

Palau d'Esports de Barcelona