Després de nou dies a la presó de Wad Ras, el jutge va deixar en llibertat provisional la Paula, una jove de 23 anys que va ser detinguda durant la vaga general del divendres 18 d’octubre i que va ingressar a la presó de dones investigada per desordres públics i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Aquest dissabte, la Paula ha assistit a la roda de premsa que han fet els familiars dels presos per reclamar el seu alliberament i l’arxivament de totes les causes. Després de llegir el comunicat conjunt, la Paula ha agafat el micròfon per recordar que aquests no han estat dies fàcils per a ningú. “Moltes joves han viscut per primera vegada la cara més fosca de l’aparell repressor de l’estat”. Al seu entendre, el seu objectiu és clar: “Volen espantar i desmobilitzar els joves que han plantat cara a la sentència”, ha sentenciat la Paula, qui ha assegurat que la resposta ha estat exemplar. “Hem demostrat que no cedirem davant el xantatge del govern espanyol.”

La jove ha anat més enllà i ha reclamat que no es doni cap imatge romàntica de cap empresonament. “La presó t’anul·la com a persona i t’aïlla del teu entorn. No podem oblidar les conseqüències que això genera a cada persona empresonada i hem de lluitar perquè totes siguin a casa.” En el seu discurs també ha volgut trencar una llança per la resta de preses a les presons catalanes: “La resta de dones de la presó, la majoria migrades, també són preses polítiques. El seu únic delicte és intentar sobreviure”.

Per acabar, la Paula ha volgut agrair tot el suport rebut aquests dies, des dels seus entorns a la gent que s’ha mobilitzat o els ha enviat cartes malgrat no conèixer-les. En especial, ha volgut agrair a una persona que cada nit s’apropava a la presó de Wad Ras per desitjar-los “bona nit”.