detinguts mossos lladres

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal acusat de robar joies per valor de dos milions d’euros a un taller de Barcelona. En total s’han detingut set persones, especialitzades en els robatoris amb força en tallers de joieria i empreses.

El robatori es va cometre el mes de febrer en un taller de joieria, utilitzant el mètode del butró. Primer, els lladres van manipular l’alarma, van desactivar alguns sensors del local  i van dur a terme un butró per poder accedir al taller. Un cop dins, van accedir a la cambra cuirassada de formigó, de més de 10 centímetres de gruix, amb una corona circular i van obrir les dues caixes fortes amb un bufador. En total, van estar més de 14 hores treballant per cometre el robatori en què es van endur peces de joieria, rellotges i diners per valor d’uns dos milions d’euros.

detinguts mossos butró

Un grup altament especialitzat establert a Madrid

Els suposats delinqüents estaven establerts a la zona de Madrid i alguns tenien antecedents per robatoris anteriors de característiques similars. Fins i tot havien assaltat un dipòsit judicial de drogues per sostreure les substàncies estupefaents que hi havia emmagatzemades. Arran d’aquesta connexió entre Barcelona i Madrid es van activar els mecanismes habituals de coordinació policial entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional i es va establir un equip conjunt d’investigació que va culminar amb la detenció de set persones. Tot i això, el botí sostret no es va poder recuperar.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 11 d’octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.