Unes 400 tendes i més d’un miler d’estudiants continuen acampats per tercer dia consecutiu al tram central de la Gran Via, a l’altura de la plaça de la Universitat per protestar contra la sentència del procés i l’actuació policial. Els estudiants han celebrat aquest dissabte una jornada monotemàtica dedicada al racisme amb diversos actes culturals i festius com el partit “futbol contra el racisme”, que s’ha jugat en plena Gran Via.

El trànsit, tallat a la plaça de la Universitat

L’augment de tendes ha fet que la Guàrdia Urbana hagi restringit el trànsit a la plaça de la Universitat, excepte al carril bus lateral. A la Gran Via s’obliga els vehicles a desviar-se pel carrer d’Aribau. També està tallat el tram de ronda Universitat més proper a la plaça i el tram del carrer de Pelai fins al carrer de Balmes.

Ecologia, feminisme i racisme

Aquest grup d’estudiants, autoanomenat Generació del 14 d’Octubre en referència al dia en què es va fer pública la sentència del procés, no protesta només contra la decisió del Tribunal Suprem, les detencions i els fets dels últims dies. “La precarietat de la joventut i la necessitat d’un canvi social que tingui en compte “el canvi climàtic, el feminisme, l’ecologisme i l’antiracisme” es troba en el rerefons de les seves reivindicacions, segons han explicat alguns estudiants a betevé.

A l’acampada, els estudiants organitzen activitats com assembles, xerrades, cinefòrum i d’altres en què es tracten aquests temes. D’altra banda, els acampats, que s’organitzen per comissions però sense portaveus oficials, han afirmat que no tenen cap comunicació ni de la Guàrdia Urbana ni del Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament va demanar aquest dijous als Mossos d’Esquadra que activin el servei de mediació per fer compatible l’acampada amb la mobilitat a la ciutat.