Unes 300 persones, la majoria bolivians, s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça d’Espanya de Barcelona per protestar contra el resultat de les eleccions del 20 d’octubre a Bolívia, que va donar com a guanyador l’actual president Evo Morales.

Els manifestants denuncien frau electoral del govern de Morales, que hauria guanyat en la primera volta per un marge mínim. Segons un dels portaveus de la protesta, Walter Giacoman, després de la votació es van canviar les actes per afavorir Morales i, per tant, reclamen unes noves eleccions amb un nou tribunal electoral. Durant la concentració s’han llegit diversos manifests de repudi al frau, pel respecte al vot i en contra del president bolivià, que sumaria la seva quarta reelecció. La comunitat boliviana a Barcelona és de més de 8.600 persones.

Manifestacions creuades a Bolívia

Des dels comicis del 20 d’octubre, Bolívia viu una onada de manifestacions de seguidors del president Evo Morales com de l’excandidat opositor, Carlos Mesa i on l’escalada de tensió augmenta.  De fet, ja hi ha hagut dues víctimes mortals arran de les protestes.

A nivell polític, l’estancament també és frontal, ja que mentre que el govern de Morales acceptaria una auditoria de la Organització d’Estats Americans (OEA), l’oposició demana una segona volta electoral. Per la seva banda, el tribunal electoral de Bolívia ha acceptat els resultats de les eleccions sense necessitat d’una segona volta.