El Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona ha acordat deixar en llibertat provisional una de les persones detingudes que van ingressar a presó preventiva arran de les protestes i aldarulls a Barcelona per la sentència del procés. Es tracta d’una jove de 23 anys que va ser detinguda durant la vaga general del divendres 18 d’octubre i que va ingressar a la presó de dones de Wad-Ras investigada per desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat.

L’ordre de presó preventiva la va dictar el Jutjat d’Instrucció núm. 31 de Barcelona, però es va inhibir a favor del número 30, ja que era el jutjat que estava de guàrdia el dia de la detenció i al qual pertoca el cas. Després de rebre’l, el titular ha estimat un recurs que havia presentat la defensa de la detinguda i ha acordat deixar-la en llibertat provisional amb compareixences al jutjat cada 15 dies com a mesura cautelar.

Es tracta de la primera detinguda que surt en llibertat després d’haver ingressat a presó. En total, la justícia ha privat de llibertat 31 persones per les diferents protestes i aldarulls que hi ha hagut a Barcelona aquests darrers dies.