Centenars de persones s’han sumat a la crida internacional en defensa del poble kurd de Rojava i s’han manifestat aquest dissabte pel centre de la ciutat. Amb el lema ‘Si el món no atura la guerra, aturem el món’, mostren la seva solidaritat amb aquest territori en disputa situat a l’Orient Mitjà i ubicat al nord-est del Kurdistan de Síria.

Fa pocs dies, Turquia va començar a envair la zona i molts països han convocat concentracions per aquest dissabte contra el règim d’Erdogan i en solidaritat amb el poble kurd. De fet, aquesta no és la primera concentració en suport al poble kurd a Barcelona. La plataforma que dona suport a aquesta regió, AZADI, ja va protagonitzar una acció a la botiga del Barça al setembre.

AZADI recorda que el Govern turc ha bombardejat regions del Kurdistan, ha envaït la part occidental de Rojava (la part del Kurdistan del nord de Síria) i amenaça amb envair la zona oriental. Per això han impulsat una manifestació a les 12 h, a passeig de Sant Joan amb avinguda Diagonal aquest dissabte 2 de novembre, una data batejada com el Dia Mundial de la Resistència per Rojava.

A la concentració també s’hi han sumat diferents entitats i col·lectius de la ciutat com l’autoanomenada Generació del 14 d’Octubre que acampa a la plaça de la Universitat des d’aquest dimecres.