El 14 d’octubre, dia en què el Tribunal Suprem va dictar sentència sobre el procés, és la data escollida pel col·lectiu de joves estudiants que acampen a la plaça de la Universitat per autodenominar-se. Als integrants de la ‘Generació 14-O‘ els mou les ganes de mobilitzar-se en contra de la decisió de l’alt tribunal, de defensar la independència de Catalunya i de protestar contra la manera com l’Estat i la Generalitat han gestionat les protestes al carrer. En aquest sentit, el missatge que llencen és ras i curt: “Contra la repressió“.

Però al marge d’aquests ítems principals, hi ha altres factors que serveixen per descobrir qui són aquests joves. I també, què volen, tal com recullen en el manifest que han consensuat, i en el qual, principalment, diuen: “Hem dit prou, no tenim por“..

Són estudiants de procedències diverses, tant de secundària com universitaris. D’aquests darrers, n’hi ha que estudien carreres de ciències, altres de lletres o altres d’humanitats. Són joves d’edats entre els 16 i els 24 anys, la majoria. És per això que hi ha qui defensa que “som el futur i ens hem de fer escoltar“.

Han triat aquesta campada, en què es pot comprovar que no són un grup homogeni. Si bé molts són independentistes, n’hi ha d’altres que no, que constaten que “això ja no va d’independència, va de llibertats“. Així, aprofiten per trobar els punts de coincidència comuns: posen el focus en els temes socials i ambientals.

Després de dos dies de campament a la plaça de la Universitat, encara ultimen la manera com organitzar-se amb eficiència, perquè no hi ha data per desfer-lo. En aquest sentit, tenen molt clara una cosa: “ser al carrer evita la normalitat”, diuen, perquè “si tornem a la normalitat, serà com si no hagués passat res“, afegeixen. I des del 14 d’octubre, sostenen, “han passat moltes coses”.