L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per instal·lar les noves escales mecàniques al barri de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris, entre l’avinguda dels Rasos de Peguera i els carrers del Pedraforca i les Agudes. El projecte, que tindrà un cost de 3,65 milions d’euros, permetrà millorar la mobilitat dels veïns d’aquesta àrea que compta amb desnivells de fins a 22 metres i on hi ha quatre blocs d’habitatges i l’escola Ferrer i Guàrdia.

Jardins i jocs infantils

A més de les escales mecàniques, el projecte inclou la reurbanització de l’entorn amb jardins i una nova esplanada que s’equiparà amb jocs que complementaran l’accés secundari de l’escola Ferrer i Guàrdia.

Les escales s’integraran en el paisatge fent servir talussos vegetals i pedra. També hi haurà diversos itineraris accessibles que conduiran a les escales i connectaran amb els passatges d’accés als habitatges.  Aquests accessos es pavimentaran i s’il·luminaran de nou i es renovarà el mobiliari urbà.

Queixes veïnals

Les noves escales mecàniques han de millorar l’accessibilitat a Ciutat Meridiana, un barri amb una orografia plena de pendents i on els veïns reclamen millores i es queixen de les constants avaries que pateixen les escales que ja existeixen.