(ACN) La patronal de les residències —l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA)— ha reclamat a la Generalitat que estableixi un passaport de la covid digital específic per al sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència. Aquest certificat hauria de fer les funcions de passaport sanitari i seria obligatori per a professionals i familiars en contacte amb els usuaris. L’ACRA ha defensat que aquesta eina permetria protegir encara més un dels col·lectius més vulnerables.

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, ha afirmat que es parla molt del respecte a la decisió de no vacunar-se, però s’ha preguntat on està el respecte o el dret que té un familiar que està en una residència que l’atengui una persona vacunada. Pascual diu que cal felicitar-se pel percentatge de vacunació tant en professionals com en familiars. I afegeix que “qui no es vol vacunar ja no ho farà” i que és prioritària “la protecció total de la gent gran i més vulnerable.

Com podem garantir una plena seguretat si hi ha familiars no vacunats que accedeixen a un centre residencial?
Cinta Pascual, presidenta d’ACRA

El 6 % dels professionals dels geriàtrics no estan vacunats

La patronal ha apuntat que, segons dades del Departament de Salut, les xifres de no vacunats van del 6 % dels professionals de residències fins al 26,5 % dels majors de 12 anys en el conjunt de la ciutadania. L’ACRA ha alertat sobre els riscos d’aquesta situació ara que es flexibilitzen les mesures per accedir als centres residencials.