residència de gent gran

(ACN) La Coordinadora de Residències 5+1 considera “absolutament il·legals” les mesures dels departaments de Salut i Drets Socials que van entrar en vigor dimarts passat. “És el món al revés: confinen persones sanes vacunades, però deixen treballar persones no vacunades. Sembla que hagin decidit posar fi als residents”, lamenten en un comunicat.

Expliquen que els residents que hagin estat contactes estrets, tot i estar vacunats, s’han de traslladar a una zona groga i no poden rebre visites dels familiars ni fer sortides a l’exterior durant 14 dies. Per aquest motiu l’entitat anuncia que tornarà a presentar una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya de manera “immediata”.

El mes d’agost ja van denunciar a la fiscalia les restriccions imposades per la cinquena onada. Apuntaven que la reducció de visites o la limitació de les sortides dels residents eren il·legals. Les famílies argumenten que per restringir el dret de reunió i confinar les persones a casa cal tenir l’autorització del TSJC, com es fa amb les mesures que afecten el conjunt de la població.

Crítiques perquè s’hi deixa treballar personal no vacunat

L’entitat exposa que les mesures del govern són “tramposes” perquè “aparentment relaxen les mesures a les residències, però en realitat només ho fan en aquells aspectes que comporten una despesa econòmica per a l’Administració i més feina a les empreses gestores”.

Consideren que no és segur que el personal no vacunat i que sigui contacte estret d’un positiu pugui continuar treballant. “Aquest treballador tindrà un contacte directe amb els residents, els aixeca, els fa la higiene personal, els vesteix, els dona menjar… per tant el risc que pugui contagiar els residents és molt alt”, indiquen. “Això és jugar a la ruleta russa amb els residents”, afegeixen.