Els visitants a residències de gent gran ja poden tornar tenir contacte físic amb els residents. Des que va començar la pandèmia, s’havia prohibit que visitants i residents es toquessin. Això es podrà fer als centres que tenen categoria verda, és a dir, que no tenen cap cas de covid, i sempre amb cita. També podran rebre visites amb contacte físic els residents de nova incorporació amb una PCR negativa.

Familiars de residents critiquen que Salut deixi treballar personal no vacunat: “És jugar a la ruleta russa”

La Coordinadora Residències 5+1 anuncia que faran una nova denúncia a la fiscalia

A més, el nombre màxim de visites per resident de tres persones passa a ser una recomanació. Tot i això, es continuarà mantenint un registre diari de visites per poder fer un rastreig efectiu en cas que es detecti un contagi. A les residències amb situació groga, que sí que tenen algun cas, també es permeten les visites en aquelles zones que han estat habilitades per rebre’n.

L’evolució de casos de coronavirus a les residències de gent gran de Catalunya, en gràfics

31.834 positius confirmats amb una PCR i 4.566 víctimes mortals a les residències geriàtriques de Catalunya

Pel que fa a les quarantenes per contactes estrets amb positius, només n’hauran de fer els residents no vacunats, i els qui no es pugui garantir que no emmalalteixin per la covid per ser ingressos nous, sense vacunar. Hauran de fer aïllament tots aquells residents amb infecció per la covid confirmada que hagin estat o no vacunats.

Pel que fa als professionals que puguin ser considerats contactes estrets i que no hagin estat vacunats amb pauta completa o tinguin només una dosi i no hagin passat la malaltia en els sis mesos previs, hauran de fer quarantena de 14 dies a casa i fer-se una prova PCR entre el quart i sisè dia del contagi.