Furgoneta de la Guàrdia Urbana

“El risc per a la vida i la integritat de l’agent va ser baix” durant l’incendi de la furgoneta de la Guàrdia Urbana a les protestes per Pablo Hasél, segons un informe dels Bombers de Barcelona. La informació l’ha avançat la Cadena SER, que assegura que ha tingut accés a l’informe que va sol·licitar la jutgessa d’instrucció que porta el cas.

Calen foc a una furgoneta de la Urbana amb almenys un agent a l’interior | VÍDEO

Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat per dispersar els manifestants que havien atacat la comissaria de la Rambla

Segons l’informe dels Bombers, “el foc s’extingeix per falta de contribució de cap dels elements combustibles propers”. A més, el tècnics afegeixen que l’agent “tenia alternatives d’evacuació” i que “la posició” on seia, a la porta del copilot, era “neta”.

L’informe dels Bombers de Barcelona conclou que “tenint en compte que va ser un incendi de curta durada i que no es va propagar cap a la resta de la furgoneta i gràcies a la bona actuació de l’ocupant, el risc per a la vida i la integritat de l’agent va ser baix”. Tot i així, els Bombers assenyalen que “una aportació més elevada de combustible i una ubicació diferent de l’incendi podrien haver suposat un risc alt per a la integritat de l’agent”.

Més de vuit mesos en presó preventiva

L’incendi de la furgoneta de la Guàrdia Urbana es va produir el 27 de febrer a la Rambla, després de la manifestació contra l’empresonament del cantant Pablo Hasél. Per aquests fets van ser detingudes vuit persones: cinc homes i una dona de nacionalitat italiana, una dona francesa i una dona catalana.

Pocs dies després l’Audiència de Barcelona va deixar en llibertat provisional la dona italiana, i a finals d’abril va sortir al carrer la dona catalana. Vuit mesos després dels fets continuen a la presó els cinc homes italians i la dona francesa.