parc Güell

La venda en línia d’entrades al Zoo de Barcelona, el Parc Güell i el Tibidabo torna a estar plenament operativa aquest dimecres, segons ha informat Barcelona Serveis Municipals (B:SM). L’empresa municipal va detectar un atac informàtic aquest dilluns i va suspendre alguns serveis de forma preventiva per evitar que fossin piratejats. La incidència s’ha resolt en 48 hores i tots els serveis afectats funcionen ja amb normalitat. B:SM assegura que els protocols de seguretat es van activar de “manera immediata” i cap dada o informació s’ha vist comprosa.

A banda de la venda d’entrades en línia, també va afectar altres plataformes com les aplicacions Smou, SPRO o el servei del Bicing. L’últim que s’ha restablert, aquest dimecres al matí, és l’aplicació ONaparcar de l’Àrea Verda Residents.

La companyia municipal subratlla que segueix treballant pel tancament definitiu de la incidència i per continuar garantint els seus serveis i operacions.

Augmenten les intrussions tecnològiques

Aquest intent d’intrusió informàtic arriba una setmana després que la UAB fos víctima d’una intrusió que va obligar a anul·lar, fins i tot, algunes classes pràctiques i que aquesta setmana encara causa problemes informàtics. Durant el cap de setmana, van piratejar el compte d’Instagram de l’Hotel el Palace Barcelona.