Barcelona té un nou espai on gaudir dels llums de Nadal. El passeig de Sant Joan s’ha il·luminat aquest dijous per primera vegada, coincidint amb l’encesa de llums a tota la ciutat, i ho seguirà fent durant totes les festes nadalenques fins el 6 de gener. Concretament, la instal·lació de l’enllumenat cobreix el tram comprès des de l’avinguda de Vilanova —a tocar de l’Arc de Triomffins a la Gran Via de les Corts Catalanes.

Impacte positiu en les vendes

L’aposta per uns llums atrevits i trencadors ha despertat la sorpresa entre veïns i vianants. Els comerciants també s’han mostrat contents amb l’enllumenat i esperen que tingui un impacte positiu en les vendes.

Conceptes nadalencs amb un toc diferent

Aquest enllumenat característic apel·la directament al barri del Fort Pienc. La proposta s’inspira en les botigues de manga, el còmic kawaii —un tipus de dibuix que emula la tendresa en els seus personatges— i la comunitat xinesa, fortament arrelada a la zona. El disseny l’ha fet l’estudi barceloní Brosmind i va ser escollit en un concurs convocat per l’Associació de Disseny Industrial – Foment de les Arts i del Disseny pel seu caràcter innovador, diferenciat i simpàtic.

Per sobre dels cotxes, podem veure figures que s’emmarquen dins de finestres de còmic. La iconografia s’allunya, en aquest cas, de la clàssica nadalenca, però amb els ninots amb els braços oberts com a símbol de benvinguda, fent abraçades o amb cors que representen l’amor.

El disseny està pensat per ser vist a dues velocitats —la dels vehicles i la de qui va a peu— i des de dos punts de vista diferents —el del veïnat i el del vianant.

Què vols saber del Nadal 2023?