L’Associació del Passeig de Gràcia ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona poder mantenir encesos els llums de Nadal fins a la mitjanit. Segons ha explicat a betevé el president de l’associació, Lluís Sans, els comerciants del passeig han fet la petició al govern municipal, però l’equip de l’alcalde Collboni ha negat poder allargar l’horari de l’enllumenat perquè ja s’ha decretat que els llums aquesta campanya s’han d’apagar a les 22 h de diumenge a dijous i a les 23 h les nits de divendres i dissabtes.

Afavorir comerciants, restauradors, cines i teatres

“No ho demanem només els comerciants, també afavoriria els restauradors, els cinemes, els teatres… Encendre els llums fins a la mitjanit beneficiaria tothom“, adverteix Sans. Amb la petició, l’Associació del Passeig de Gràcia també demana que s’allargui l’horari dels divendres i dissabtes i es recuperin les hores d’encesa que hi havia hagut anys anteriors.

Sans ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona va fer una retallada d’horaris la campanya de Nadal 2022, coincidint amb l’encariment de l’electricitat per la guerra d’Ucraïna, però que “ara ja han tornat a baixar els preus”.

Una encesa amb dansa, circ, música i llum

Es dona la circumstància que l’acte d’encesa dels llums de Nadal de Barcelona es fa, precisament, des del passeig de Gràcia aquest dijous, 23 de novembre. Un espectacle de dansa, circ, música i llum (titulat ‘Astronòmica’) ha donat pas a l’encesa de l’enllumenat de tota la ciutat. Enguany s’ha triat fer l’espectacle des del passeig de Gràcia per commemorar el 200è aniversari de l’eix comercial i vital de la ciutat.

Què vols saber d’aquest Nadal 2023?