horari metro barcelona fgc rodalies renfe nadal 2023
Foto: Clara Soler Chopo

Barcelona reforça el servei de metro i d’autobús durant les festes de Nadal 2023. Com ja es habitual, s’adapten els horaris dels dies especials com la vigília de Nadal, Nadal i Sant Esteve, i la nit de Cap d’Any funcionarà de forma ininterrompuda. TMB també reforça el servei de transport públic, sobretot el metro, els festius i diumenges amb comerços oberts, amb l’objectiu de promoure els desplaçaments sostenibles fins al centre de la ciutat i els eixos comercials. A banda, l’ATM també ha detallat els horaris per les festes dels FGC i Rodalies de Catalunya.

Consulta en aquesta pàgina els horaris del metro de Barcelona, els Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Renfe durant les dates clau de les festes: Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis.

Horaris del metro per Nadal 2023, Cap d’Any i Reis

Nit de Nadal

  • 24 de desembre: metro, FGC i Rodalies fins a les 23 h la nit del 24 al 25 de desembre. TRAM i busos de TMB faran les darreres sortides de terminal a les 22 h.

Dies de Nadal i Sant Esteve

  • 25 de desembre (Nadal): metro, FGC i TRAM de 5 h a 2 h. Rodalies a partir de les 7 h i servei de bus habitual.
  • 26 de desembre (Sant Esteve): metro, FGC i TRAM de 5 a 0 h. Servei de bus habitual.

Nit de Cap d’Any

  • Nit i matinada del 31 de desembre a l’1 de gener: servei ininterromput durant tota la nit al metro, FGC i TRAM. Rodalies i busos de TMB funcionaran en horari habitual d’un dia festiu.

Nit de Reis

  • Nit del 5 al 6 de gener: horaris habituals de vigília de festiu: metro, FGC i TRAM fins a les 2 h. Horari habitual de dia feiner a Rodalies Renfe.

Busos nit durant les festes

A banda, el Nitbus oferirà el seu servei habitual, operant des de les 23 h fins a les 5 h de la matinada, cada 20 minuts, tal com fa els 365 dies de l’any. A més, els busos nocturns de la Generalitat de Catalunya també oferiran el seu servei habitual, amb la possibilitat que es reforci el servei en algunes zones amb més demanda.

Més trens circulant, sobretot a les línies 1 i 3

TMB ha previst que circulin més trens els diumenges i dies festius intersetmanals del desembre amb botigues obertes (el 26 de novembre i els dies 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre) i tots els dissabtes de desembre.

Aquest augment de trens es notarà sobretot a l’L1 i l’L3. Hi haurà fins a vuit trens addicionals en servei, depenent de si és hora vall de la tarda (de 13 a 17 h) o l’hora punta de la tarda-vespre (de 17 a 21 h).

A banda, a les estacions més properes a la zones comercials també es reforçaran amb més personal d’atenció i de seguretat.

Més busos que passen pel centre de Barcelona

La xarxa d’autobusos reforçarà les línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Què vols saber d’aquest Nadal 2023?