Des que va obrir en plena pandèmia, la parròquia de Santa Anna ha servit fins a 17.000 menús a persones afectades per la crisi del coronavirus. A les portes de l’església s’hi han format llargues cues per rebre esmorzar, dinar i sopar, però a partir d’aquest dimecres la dinàmica canvia. L’hospital de campanya es transforma en menjador social i ofereix, per primera vegada, servei de dutxa, bugaderia i guarda-roba.

La parròquia recupera, així, part de l’atenció habitual a persones sense llar però amb aires renovats. Gràcies a donacions privades ha aconseguit habilitar la zona de dutxes i equipar un espai amb una gran cuina. El menjador s’ha muntat al claustre ─a l’aire lliure, per reduir el risc de contagi de la covid-19─ i s’han establert tres torns diferents: a les 11.45 h, les 12.45 h i les 13.45 h.

Taules parades al claustre de la parròquia

La previsió és atendre, en total, unes 100 persones sense sostre que no tenen opció ni de cuinar, ni de menjar calent. De la resta d’usuaris que fins ara hi feien cua ─que s’han quedat sense feina, no han cobrat l’ERTO o famílies que han esgotat els estalvis, per exemple─ se’n farà càrrec Càritas. Des que es va activar el dispositiu d’emergència a Santa Anna s’han servit cada dia uns 200 àpats.