La CGT s’ha manifestat aquest dimarts a la tarda per denunciar la situació laboral de molts treballadors després de la pandèmia el coronavirus. El sindicat ha volgut posar en relleu que la situació del mercat laboral abans de la crisi sanitària era molt precària i que ara ha empitjorat considerablement. En responsabilitza les empreses que “amb l’excusa de la covid-19” han fet “acomiadaments, ERO i ERTO. És a dir, més precarietat”. Per aquesta raó, la protesta ha sortit a quarts de sis de la tarda de la seu de Foment del Treball. Unes 120 persones s’hi han concentrat per, posteriorment, fer camí cap a la plaça de Sant Jaume per reclamar a la Generalitat que reverteixi les retallades i inverteixi més diners en serveis públics com la salut i l’educació.

Augment de les desigualtats socials

La CGT reclama la fi dels ERO i ERTO, que s’ofereixin treballs dignes i que es derogui la reforma laboral que, segons el sindicat, ha precaritzat especialment les classes més vulnerables. També demana que la sortida de la crisi no es faci empitjorant les condicions de treball dels ciutadans, sinó que recaigui en aquells que tenen més recursos. “No podem deixar que els sectors ja precaritzats per l’anterior crisi estafa tornem a pagar-la de nou”, diuen.

En l’àmbit laboral també exigeixen que els empresaris dotin els treballadors dels equips de protecció i les mesures de seguretat necessaris per evitar contagis per coronavirus. I que el teletreball es faci en unes condicions dignes de “voluntarietat, reversibilitat, respectar la jornada i horaris i que els equips de treball els aporti l’empresa”.

Serveis públics de qualitat

El sindicat també ha sortit al carrer per protestar per la situació dels serveis públics essencials. Afirma que les retallades del govern de la Generalitat han deixat en una “situació de col·lapse àrees bàsiques per al benestar com la salut, l’educació o l’atenció a les persones vulnerables”. I demana que l’executiu català hi inverteixi més diners i que es faci una aposta decidida per la sanitat pública sense cessions a la sanitat privada.