L’hospital de campanya instal·lat a la parròquia de Santa Anna està tancat durant l’estat d’alarma, però des d’aquest dilluns un grup de 12 voluntaris hi ofereixen esmorzar, dinar i sopar a persones sense llar i famílies sense recursos. La iniciativa l’han engegat per ajudar els més vulnerables davant del coronavirus. Peio Sánchez, rector de l’església, tem que la crisi de la covid-19 portarà “una emergència social molt greu”.

Voluntaris a la parròquia de Santa Anna

El rector creu que, un cop acabi l’emergència sanitària, hi haurà molta més gent al carrer. “Teníem famílies que ja estaven en una situació molt vulnerable i arribaven al final del dia amb molt d’esforç. Ara ja no hi arribaran“, lamenta. De fet, han detectat més usuaris dels habituals fent cua per rebre els àpats que Santa Anna reparteix amb la col·laboració de Càritas i l’Ajuntament. Aquest dimecres han donat fins a 117 menús.

Lots per fer front a la covid-19

Qui també aporta el seu granet de sorra en ple estat d’alarma és el Centre d’Acollida Assís. Ha preparat lots amb material sanitari per a les persones que aquests dies dormen al ras. “No estaríem fent els herois si el dret a l’habitatge digne existís. Replantegem-nos mil coses, perquè així no hauríem d’estar fent filigranes per atendre persones desateses pel sistema”, explica Roger Fe, cap de l’Àrea Social d’Assís.

Els lots que ha preparat Assís Centre d’Acollida

La crisi de la covid-19 posarà i, de fet, ja posa pressió als Serveis Socials municipals. Al centre del Raval Sud s’hi formen cues d’usuaris per fer peticions i consultes. Per exemple, sobre com obtenir la targeta moneder de les beques menjador. L’Ajuntament afirma que el servei no està col·lapsat i insta tothom a demanar cita prèvia o trucar.