L’economista de la Universitat de Barcelona (UB) Judit Vall creu que “és molt important que l’Administració continuï donant ajudes”. Si no ho fa, moltes “empreses que són financerament i productivament solvents hauran de tancar“, la qual cosa suposaria “una destrucció de teixit empresarial per raons no econòmiques”, ha advertit en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

Vall ha valorat molt positivament el fet que els expedients de regulació d’ocupació temporals (ERTO) “s’han allargat, de moment, fins al 30 de setembre“. Alhora, però, la també investigadora associada del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) considera necessari que l’Estat mantingui “els crèdits i les ajudes als treballadors individuals”.

Els ERTO, una “bona solució”

D’altra banda, Judit Vall ha qualificat com una “bona solució” la mesura dels ERTO que han implementat moltes empreses durant la pandèmia del coronavirus. L’economista ha recordat que es tracta d’un “instrument de caràcter temporal” que pot ajudar les companyies a “mantenir la capacitat productiva durant el període de confinament, en què la seva activitat es veu limitada, i fins que la situació es normalitzi i puguin tornar a obrir”.