mascareta quirurgica

El govern català no començarà a repartir els 14 milions de mascaretes que va comprar per lluitar contra el contagi del coronavirus fins al dia 20 d’abril. Així ho ha assegurat aquest divendres Meritxell Budó i rectifica així la data del 14 d’abril. La modificació respon, segons la consellera de Presidència, al fet que per a la data fixada només haurien arribat 100.000 mascaretes. En aquest sentit, el sector farmacèutic ja havia presentat dubtes al voltant de l’arribada a temps de milions de mascaretes. La nova data és fruit de l’acord del Departament de Salut amb el Col·legi de Farmacèutics i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Mascaretes R2 disponibles a les farmàcies

En una primera fase estaran disponibles 1,5 milió de mascaretes R2 quirúrgiques a les farmàcies. Els usuaris hauran de portar la targeta sanitària per poder obtenir la primera de manera gratuïta. La segona, ja s’haurà de pagar. Segons Meritxell Budó, tindran preferència les persones vulnerables i les persones que hagin de començar a treballar.

El govern Torra matisa l’anunci de Madrid de repartiment de mascaretes

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha matisat l’anunci fet aquest divendres pel Govern espanyol del repartiment de mascaretes a partir de dilluns als transports públics. Budó ha explicat que només es donarà aquest materials als treballadors dels sistemes de transport públic i, per tant, “no és una mesura universal” ha dit.