Ada Colau, ha respost les preguntes i inquietuds sobre el confinament dels nens i nenes de la ciutat. Ho ha fet a través del programa ‘L’alcaldessa respon als infants’, emmarcat dins la iniciativa #EstimatDiariBcn de l’Ajuntament de Barcelona, i a partir dels missatges gravats en vídeo que els menuts li han fet arribar.

“Quan podrem tornar a l’escola?”, “Quan podrem sortir al carrer?”

La pregunta més repetida per la mainada ha estat “Quan podrem tornar a l’escola?”, seguida d’una altra que també es fan els adults cada dia que passa: “Quan podrem sortir al carrer?”. L’alcaldessa ha reconegut que en aquests moments ningú no té aquestes respostes i que han de passar setmanes per la tornada a l’escola. En tot cas, ha assegurat que serà una tornada esglaonada. Tot i això, s’ha compromès a demanar que els nens i nenes siguin dels primers a sortir al carrer quan els científics considerin que ha arribat el moment de començar el desconfinament.

“Els nens i les nenes sereu dels primers a poder sortir”

”Qui ens cuidarà dels infants quan es torni a la feina?”

Una altra qüestió que amoïna la quitxalla és qui els cuidarà quan els pares comencin a treballar. L’alcaldessa ha confessat que ella es fa la mateixa pregunta i que caldrà organitzar-se molt bé per sortir-se’n. Serà necessària la cooperació entre persones, però també la implicació de les empreses.

”Caldrà felxibilitat, ser creatius i combinar la feina presencial amb la feina des de casa.”

“Què és el que et resulta més difícil com a alcaldessa i com a ciutadana?”

Colau reconeix que el més complicat és combinar la cura dels fills i de la casa amb la feina. En aquest sentit, ha explicat que de vegades ha de buscar racons amagats per trobar la concentració que li cal. Però igual que lamenta l’esforç afegit que suposa treballar en aquestes condicions, també reconeix i valora “com a mare” l’esforç que estan fent tots els nens i nenes.

“Faig teletreball sempre que puc, però de vegades els meus fills no em deixen i m’he de tancar a la cuina.”

Colau recorda que el confinament també proporciona moments de felicitat amb els fills, amb qui es passa més estona i s’hi pot parlar més. També ha parlat de la tasca de l’Ajuntament per ajudar les persones més vulnerables i ha posat com a exemple els més de 6.000 àpats diaris que se serveixen a domicili.

“Quan tot això s’acabi, serem una ciutat més cuidadora i més solidària.”

Ada Colau s’ha acomiadat dels nens i nenes felicitant-los pel seu comportament en el confinament i amb un record pels avis i àvies.