Cotxes circulant per Barcelona

Facilitar que els professionals del sector sanitari es puguin desplaçar al centre de treball o per fer l’atenció domiciliària en un cotxe particular. Amb aquest objectiu neix SocialMedics, una plataforma que busca donar sortida a la solidaritat de propietaris de cotxes que volen posar el seu gra de sorra en la crisi del coronavirus.

Flota de cotxes solidaris

Es tracta de crear una flota de cotxes solidaris, un servei que es vol que sigui totalment gratuït i que s’ofereix a partir de la plataforma de lloguer de cotxes entre particulars SocialCar. La proposta s’ha elaborat en coordinació amb l’Institut Català de la Salut. També s’hi han sumat AXA, que ofereix una cobertura a tot risc del vehicle sense cap cost, i Uber, que posa a disposició de SocialMedics un servei de neteja i desinfecció dels vehicles tant a l’inici com un cop finalitzi l’ús del cotxe.

L’Institut Català de la Salut és qui s’encarregarà d’assignar cada cotxe a un professional sanitari en funció de les necessitats. SocialMedics estarà actiu fins a l’11 d’abril amb la possibilitat d’ampliar-se si les condicions d’alarma es mantenen. Per defecte cada préstec del vehicle s’allargarà fins al final del decret de l’estat d’alarma.

Assegurança i neteja i desinfecció gratuïtes

La plataforma compta amb la col·laboració de la companyia AXA, que ofereix una assegurança gratuïta amb cobertura total per als voluntaris que cedeixin el cotxe i que també assistirà el personal sanitari que en faci ús.

Els propietaris dels vehicles també han de saber que l’empresa Uber se suma a la iniciativa i es farà càrrec de les despeses associades a la desinfecció i neteja dels vehicles tant abans com després del seu ús per part del personal sanitari.

Per fer-se usuari cal donar primer d’alta el vehicle al web de SocialCar i identificar el vehicle com a SocialMedics a l’apartat Ofereix serveis. El propietari rebrà l’avís de l’hospital al qual ha de desplaçar el vehicle. Es recomana portar a sobre el certificat d’autoresponsabilitat per justificar un desplaçament de primera necessitat.