El Govern espanyol assegura que repartirà mascaretes higièniques a partir de dimarts, 14 d’abril, als accessos del transport públic coincidint amb la tornada a la feina per la fi del confinament total, una mesura que no comparteix el govern català. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que al Consell de Ministres han decidit sumar la “recomanació” de portar mascaretes al carrer seguint el criteri de les organitzacions internacionals, una mesura que s’afegeix a les ja existents en matèria d’higiene i distanciament social.

Guia per a empreses

Illa ha detallat que s’ha editat una guia per a les empreses i que s’activarà al màxim la producció estatal de mascaretes higièniques per poder proporcionar-les. A més, ha anunciat que a partir de divendres, 10 d’abril, es distribuiran un milió més de tests ràpids a les comunitats autònomes. Illa ha insistit que encara no s’està en fase de “desescalada” i que el confinament “continua”. També ha remarcat que qualsevol persona amb símptomes o que tingui familiars amb símptomes s’ha de “quedar a casa”.

Reforç del transport públic

El transport públic de Barcelona es reforçarà a partir de dimarts, 14 d’abril, amb finalització del confinament total, quan els treballadors no essencials podran tornar a la feina després de dilluns de Pasqua, darrer dia festiu de Setmana Santa.