(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha avisat que si no es poden fer les matriculacions durant el mes de maig, prioritàriament la primera quinzena, “serà difícil poder començar el curs amb normalitat”. En una entrevista a ‘Públic’, Bargalló ha explicat que es buscaran mecanismes de preinscripció escolar no presencials en cas que s’allargui el confinament, però ha remarcat que caldrà reservar-ne una part de presencial per a qui no tingui les eines per fer-ho telemàticament.

D’altra banda, el conseller ha tornat a descartar un aprovat general per a l’alumnat català perquè això implicaria “donar per acabat el curs” el 12 de març. “Això no ho podem fer per responsabilitat social i educativa; ens hem de continuar veient, primer no presencialment i, el dia que sigui possible, a l’aula del centre”, ha dit Bargalló.

En aquest sentit, ha explicat que l’aprovat general forma part d’un sistema educatiu “bastant antic i basat exclusivament en la memorística”. Bargalló ha dit que cal “contactar i acompanyar” tots els alumnes educativament i emocionalment, tant en el confinament com en el retorn als centres.

Pel que fa al tercer trimestre, Bargalló no ha detallat encara com es desenvoluparà, però ha insistit que “parlar de temari és un error”. A més, ha dit que no es pot plantejar “de cap manera” que el tercer trimestre tingui repercussió negativa per a l’alumne en els seus resultats. “Cap alumne no pot suspendre pel que passi entre Setmana Santa i final de curs”, ha resolt.