Ja fa cinc dies que l’ampliació de l’Hospital del Mar al poliesportiu Claror Marítim està en funcionament, un equipament on es traslladen pacients amb covid-19 que han superat la fase 1 de la malaltia però que encara no poden tornar a casa. Majoritàriament, es tracta de persones que necessiten rehabilitació per recuperar la mobilitat habitual del cos.

La cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Parc Salut Mar, Esther Duarte, ha explicat que són pacients que han patit pneumònies bilaterals, que han estat al llit molts dies i amb tractaments intensius.

“Molts queden amb limitacions de força muscular i respiratòria. Així que treballem amb exercicis per millorar això i, a més, amb unes vàlvules per reforçar els músculs respiratoris”

La previsió és que de mitjana estiguin en aquest hospital satèl·lit deu dies i després puguin marxar cap casa. Durant la seva estada, a més de l’atenció mèdica, els pacients poden parlar amb els familiars per videotrucada. Des del departament de Salut han publicat aquestes imatges d’un dels homes ingressats al pavelló de l’Hospital del Mar, on es mostra optimista amb la seva recuperació durant una conversa amb la família.

Reorganització de l’espai i del personal

Aquesta extensió suposa dues unitats (dues plantes) extra per al centre sanitari. L’ampliació de l’hospital amb aquest pavelló esportiu, que suma 72 llits tot i que els ocupats actualment són una trentena, ha suposat també una reorganització del personal sanitari. L’equip d’infermeria ha incorporat estudiants a la plantilla mentre que molts dels metges amb especialitat han hagut de deixar temporalment la seva tasca per dedicar-se als pacients amb coronavirus.