Apple google Coronavirus

Els dos gegants tecnològics, Apple i Google, van anunciar una aliança per rastrejar casos de covid-19 a través del mòbil. Les dues empreses estan desenvolupant un sistema que podrà alertar els usuaris si han estat en contacte amb persones que hagin donat positiu per coronavirus.

 

El mètode per rastrejar si s’ha produït un contacte amb algun contagiat per covid-19 es farà a través del sistema Bluetooth dels mòbils. D’aquesta manera es podria alertar de riscos de contagi. Apple i Google asseguren que aquesta tecnologia mantindrà la privacitat dels usuaris i que les persones hi participaran de manera voluntària i anònima.

Com funcionarà el sistema?

L’aplicació estarà disponible en iOS i Android, i funcionarà utilitzant la tecnologia Bluetooth. Si una persona amb l’aplicació registra el seu positiu, l’aplicació disposarà de la informació de tots els espais on la persona ha estat. D’aquesta manera, podrà detectar amb qui ha tingut contacte i podrà alertar els altres usuaris.

Aquest sistema encara presenta algun punt dèbil. En espais amb molta afluència de gent, pot generar avisos indiscriminats. Per exemple, l’aplicació podria considerar que dues persones separades per una paret, haurien estat en contacte.

Apple i Google mantenen converses amb administracions sanitàries per oferir tota la informació i les indicacions adequades per posar en marxa el projecte. La primera fase de llançament està prevista a mitjans de maig.