Bossa de donació de sang

El Palau Robert acull durant vuit dies consecutius un espai de donació de sang i plasma: de l’11 al 18 d’abril, a la Sala d’Actes d’aquest edifici. El Banc de Sang del Departament de Salut ha fet una crida a la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Assegura que continuen sent necessàries per al tractament de pacients amb càncer, accidents o parts amb complicacions, entre d’altres.

Tot reservat al Palau Robert

La crida a donar sang ha sorgit efecte i totes les franges horàries disponibles al Palau Robert s’han omplert. Atesa la situació d’emergència pel coronavirus, calia reservar plaça per evitar cues i esperes per fer les donacions, i ja no queda cap espai lliure al calendari entre l’11 i el 18 d’abril.

Això sí, qui vulgui fer donacions, ho pot fer als tres hospitals de referència habituals: al Clínic, a Sant Pau i al Vall d’Hebron. Ha de reservar dia i hora a través d’aquest enllaç.

La donació de sang i plasma és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot continuar fent, malgrat el confinament motivat per la crisi del coronavirus, per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang assegura que els donants disposaran de gel esterilitzant i d’una mascareta en arribar a l’espai, entre altres mesures de seguretat. A més, recorda que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria.