Veïns de l’Esquerra de l’Eixample denuncien l’aturada de les obres del bloc d’habitatges per a gent gran que s’està construint a l’Espai Germanetes. Un problema amb la constructora adjudicatària, que tampoc no vol continuar amb l’obra, ha interromput els treballs, que ara s’hauran de tornar a licitar. Els veïns temen que l’aturada suposi la degradació de l’edifici a mig fer.

Al bloc, situat al carrer de Viladomat, s’estaven construint 47 habitatges tutelats i un casal per a la gent gran. Uns equipaments que, segons l’associació de veïns de l’Esquerra de l’Eixample, són molt necessaris al barri. Diuen que  totes les residències de la zona són privades, a excepció d’una amb 35 llits, i reclamen el dret dels veïns a envellir al barri. “Mereixen envellir el seu barri, no obligar-los a marxar”, diu Sylviane Dahan, presidenta de l’associació veïnal, “si volen quedar-se amb les seves amistats a prop, aquest equipament és important en aquest sentit”.

“Fins al 2022 es quedarà com una carcassa”

La interrupció de les obres obligarà a reiniciar el procés de licitació, fet que previsiblement endarrerirà més d’un any el termini de finalització. “Fins al 2022 es quedarà així, com una carcassa”, diu Dahan, “amb els problemes que hi haurà”. La presidenta de l’associació assegura que ja hi havia hagut conflictes en aquest espai: “Hi havia gent que l’ocupava (…) hi orinava, tema de drogues, de prostitució també…”.

L’Espai Germanetes està situat entre els carrers del Consell de Cent, Borrell, Viladomat i Diputació. En total, està previst construir 82 habitatges: 47 per a gent gran i 35 de lloguer social, a més d’un casal per a gent gran, una escola bressol (a punt d’acabar-se) i un institut, que ja està en funcionament.